LitoOil naturalny

Lito®Oil skarb dla skóry. Olejek z dzikiej róży

Lito®Oil skarb dla skóry

Olejek z nierafinowanych, tłoczonych na zimno pestek owoców dzikiej róży Lito®Oil to wyjątkowy produkt, wyróżniający się z szerokiej palety olejków dostępnych na rynku.

Na czym polega wyjątkowość Lito®Oil?

Owoce dzikiej róży uprawiane są na duńskiej wyspie Langeland, suszone są w opatentowanej przez firmę Hyben Vital ApS technologii poniżej 40 stopni Celsjusza. Olejek tłoczony jest na zimno z wysuszonych pestek, nie jest poddawany rafinacji. Większość (ok.95%) olejków na rynku pochodzi z płatków lub z owoców dzikiej róży uprawianych w Chile i suszonych w wysokiej temperaturze. To ma zdecydowany wpływ na ich niską jakość i niską cenę.

Lito®Oil – skład

Lito®Oil ma wyjątkowy skład. Zawiera naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Jest bogaty w karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (44%), kwasu a-linolenowego (23,5%) i kwasu oleinowego (22,35%). Ma intensywny pomarańczowo-czerwony kolor.

Jak używać Lito®Oil?

Dzięki łatwemu w użyciu dozownikowi możliwe jest pobieranie olejku z flakonu w kropelkach, a przez to oszczędne używanie. Wystarczy 1 kropla. Stosuj w połączeniu z innym olejkiem – Lito®Oil wymieszaj z innym ulubionym olejkiem. Stosuj na twarz, ciało, końcówki włosów lub jako serum do paznokci.

Możesz wzbogacić swój ulubiony kosmetyk – Wzbogać swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową przez dodanie Lito®Oil. Dodaj 2-5 kropel na każde 100 ml kremu lub balsamu.

Stwórz swój kosmetyk  – Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, masłach, serum do twarzy, czy olejków do ciała i włosów.

Lito®Oil – działanie

Lito®Oil znajduje zastosowanie w pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Posiada bardzo dobre właściwości regenerujące, wzmacniające, przeciwzapalne i uelastyczniające. Intensywny pomarańczowy kolor oleju z dzikiej róży świadczy o wysokiej zawartości karotenoidów – substancji o działaniu naprawczym, antyoksydacyjnym i przeciwstarzeniowym.

Właściwości regeneracyjne kwasu trans-retinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w składzie oleju posiadają działanie łagodzące, zmiękczające górne warstwy skóry, wygładzające, zapobiegają przesuszeniu skóry.

Lito®Oil dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy. Lito®Oil redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza regenerację tkanek), jest popularnym składnikiem olejków na rozstępy.

Nadaje się do domowej naturalnej pielęgnacji skóry tłustej, suchej, wrażliwej, porowatej i problematycznej. Uspokaja wrażliwą skórę, likwidując podrażnienia i stany zapalne. Poprawia kondycję i wygląd suchej skóry dzięki wysokiej jakości intensywnemu nawilżaniu. Spowalnia proces starzenia, ma zauważalny efekt odmładzający, redukuje zmarszczki, wygładza kontury, rozjaśnia związane z wiekiem plamy pigmentowe. Nadaje twarzy piękny zdrowy odcień. Delikatnie pielęgnuje skórę wokół oczu. Rozjaśnia płytkie rozstępy, zmniejsza widoczność cellulitu. Zmiękcza i nawilża szorstką, popękaną skórę stóp, ust i dłoni. Sprzyja szybkiemu gojeniu się blizn, śladów oparzeń, skaleczeń, trądziku, skutecznie regenerując komórki skóry. Stymuluje gojenie się małych ran, łagodzi objawy łuszczycy, zapalenia skóry, egzemy, wykazując właściwości antybakteryjne. Chroni skórę przed szkodliwym promieniowaniem ultrafioletowym. Regeneruje skórę po oparzeniach. Przywraca włosom miękkość i połysk po farbowaniu i trwałej ondulacji. Wzmacnia płytkę paznokcia, zapobiega kruchości i rozwarstwianiu się.

Właściwości kosmetyczne Lito®Oil

Badania kliniczne wykazały, że

  • redukuje istniejące i hamuje powstawanie nowych zmarszczek (do 23 proc.),
  • wygładza skórę (do 21 proc.),
  • poprawia nawilżenie skóry (do 44%),
  • zmniejsza widoczność rozstępów (do 43 proc.),
  • rozjaśnia blizny (do 41 proc.).

To możliwe, zważywszy na to, że olejki roślinne od wieków są cenione jako doskonałe kosmetyki, o niezwykle bogatym składzie, który w naturalny sposób służy skórze. Działa delikatnie ściągająco i redukuje wielkość gruczołów łojowych. Właściwości regeneracyjne kwasu trans-retinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Lito®Oil dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy. Nie brudzi! Poprawia elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia. Pozytywne efekty widać już po 2 miesiącach stosowania! Polecany jest dla skóry uszkodzonej słońcem i radioterapią. Działa też odżywczo i regenerująco na włosy (nawet bardzo zniszczone), pozostawiając je miękkie i gładkie.

Olejek z dzikiej róży – czyli jak działa cudowny kosmetyk księżnej Kate

Styl księżnej Cambridge, naśladują miliony kobiet na całym świecie. Jej sukienki, buty, dodatki od razu są rozpoznawane, lokalizowane i wykupywane na pniu. Tak zwany  „efekt Kate” zadziałał również w  przypadku olejku z dzikiej róży, ulubionego kosmetyku do pielęgnacji skóry księżnej Cambridge, którego zaczęła używać, gdy była w ciąży z księżniczką Charlotte. Od tamtej pory popularność specyfiku stała się tak niebotyczna, że jedna butelka jest obecnie sprzedawana… co 20 sekund.